Over Nina

Mijn naam is Nina Hamers en ik woon in Kaatsheuvel, samen met mijn man en 2 dochters.

Ik heb ongeveer 12 jaar als groepsleerkracht  en remedial teacher en dyslexiespecialist in het basisonderwijs gewerkt. Ook heb ik een RT Praktijk aan huis (www.lerenmetnina.nl). Bovendien werk op een zorgboerderij waar ik het onderwijs verzorg aan kinderen die tijdelijk niet meer naar school gaan. Dit zijn ook vaak kinderen met ADHD, een stoornis binnen het autistisch spectrum enz.

Mijn passie ligt bij het begeleiden van kinderen en ik heb in de afgelopen jaren al veel expertise opgebouwd. Door mijn sensitieve en responsieve aanpak voelen kinderen zich eigenlijk altijd wel op hun gemak bij mij. Ik kijk wat ze nodig hebben en speel daarop in. Daarom is mijn aanpak altijd maatwerk.

 

Sinds januari 2023 geef ik ook typelessen. Ik vind het ontzettend leuk om kinderen deze vaardigheid aan te leren en ze 12 weken lang te coachen om ze vervolgens met een diploma of certificaat op zak uit te kunnen zwaaien. 

De typecursussen verzorg ik, in groepsverband, op Het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel en voor de individuele cursussen komen de kinderen naar mijn praktijk aan huis.

Naast het goed leren typen staat de gezellige en veilige sfeer voorop en kinderen zijn hierdoor in het algemeen gemotiveerd om deel te nemen aan de lessen.